• Maximaal 300 plaatsen

 • Uitgebreide netwerkmogelijkheden

 • Postersessie

 • Georganiseerd door het Geneeskundig Genootschap Den Haag e.o.

Een jaarlijks terugkerende en gewaardeerde activiteit van de Stichting Geneeskundig Genootschap Den Haag e.o. (GGDH) is de nascholing "Surinamedag". In 2016 vond het symposium plaats op zaterdag 5 november. Op deze dag kreeg u een update van medische inzichten die van belang zijn voor uw praktijkuitvoering. Dit symposium is bedoeld voor alle artsen, tandartsen, apothekers en niet alleen voor hen die een band hebben met Suriname. Tijdens het symposium zijn verschillende onderwerpen in de vorm van capita selecta aan de orde gekomen. Ook in 2016 was er een postersessie en –bespreking waar vooral jonge onderzoekers de gelegenheid kregen om hun werk te presenteren.

De thema’s van dit symposium waren:

 1. Problemen in de klinische praktijk. Hierbij kwamen aan de orde:
  1. Medische kwesties in relatie tot de luchtvaart. Naast risico’s van vliegen zoals trombose kwamen medische problemen aan de orde die zich bij passagiers kunnen voordoen.
  2. Hartafwijkingen bij kinderen. U leerde de alarmsignalen voor de eerste lijn en kreeg een overzicht van de hartafwijkingen bij kinderen die in Suriname en in Nederlands worden geboren.
  3. Burn-out bij zorgprofessionals. Hierbij kwamen zowel de achtergronden als preventie aan de orde.
 2. Nieuwe ontwikkelingen. In dit kader werden besproken: de draagbare kunstnier en recent ontwikkelde orale anticoagulantia die zowel minder bijwerkingen hebben als minder belastend zijn voor de patiënt.
 3. Discipline overstijgende onderwerpen. Deze twee voordrachten gaven u nieuwe en nuttige informatie voor uw patiëntenzorg.
 4. Postersessie. 3 Jonge onderzoekers presenteerden in korte voordrachten van 8 minuten de resultaten van hun onderzoek. In een aparte ruimte waren meerdere posters te zien die door de onderzoekers toegelicht werden. 

De sprekers waren zorgvuldig geselecteerd op hun deskundigheid. Zoals altijd was er naast kennisoverdracht voldoende tijd in het programma gereserveerd voor interactie tussen sprekers en deelnemers aan dit symposium.

Hier onder vindt u het programma van 2016.

10.00 uur Inloop en registratie
10.45 uur Opening door de voorzitter van het Geneeskundig Genootschap Den Haag e.o. - Drs. R.M. Mohanlal
   
Dagvoorzitter van het wetenschappelijk programma: Prof. dr. H.H.H. Kanhai
   
11.00 uur Is er een dokter aan boord?
  Dr. M. Sedney 
11.30 uur Hartafwijkingen bij kinderen
  Prof. dr. N.A. Blom
12.00 uur Burnout bij het medisch personeel
  Dr. E.C. Wijnvoord
   
12.45 tot 14.00 uur Lunch en mogelijkheid om posters te bezoeken
   
14.00 uur Draagbare kunstnier
  Dr. K.G.F. Gerritsen
14.30 uur Nieuwe orale anticoagulantia (NOACs)
  Dr. R. Veldkamp
   
15.00 uur  Postersessie
   
15.30 tot 16.00 uur  Theepauze 
   
16.00 uur  De wraak van de Jarabaka
  Dr. J.B.C.M. Puijlaert
16.30 uur  Moderne party drugs: effecten en risico’s
  Drs. R. Ashruf
   
17.15 uur Algemene discussie 
   
18.00 uur Sluiting door de voorzitter van het Geneeskundig Genootschap Den Haag e.o. 
  Invullen en inleveren van enquêteformulieren 
   
   

  

 

De Stichting Geneeskundig Genootschap Den Haag en omgeving (GGDH) viert dit jaar haar 10 jarig bestaan en is inmiddels een begrip geworden binnen de Surinaamse- en Nederlandse medische gemeenschap. Traditiegetrouw organiseert de Stichting ieder jaar het succesvolle symposium de Surinamedag. De naam van dit symposium is historisch bepaald. De Surinamedag 2015 zal op zaterdag 7 november 2015 plaatsvinden. Dit symposium is bedoeld voor alle artsen, tandartsen en apothekers. Tijdens dit symposium van 2015 zullen wederom in de vorm van capita selecta, aspecten van de dagelijkse medische praktijk en achtergronden en consequenties van de moderne geneeskunde aan de orden komen. In het kader van de constante vernieuwing van het programma werd vorig jaar een postersessie geïntroduceerd en ook goed ontvangen. Dit jaar wordt in het programma ook opgenomen een patiëntdemonstratie.

De thema’s van dit symposium zijn:

 1. Problemen in de klinische praktijk. Hierbij komen aan de orde: sportletsels,(import)infectieziekten Dengue en Chikungunya en forensische psychiatrie.
 2. Nieuwe ontwikkelingen. In dit kader zullen worden besproken: de verbetering van effectiviteit van geneesmiddelen en een nieuwe manier van bestraling bij kanker (protonen therapie).
 3. Een discipline overstijgend onderwerp. In deze bijzondere voordracht komen aspecten van de koloniale historie van Suriname, archeologie, infectieziekten, genetica en bio - informatica samen.
 4. Postersessie. Jonge onderzoekers presenteren in korte voordrachten van acht minuten de resultaten van hun onderzoek. In een aparte ruimte zullen meerdere posters te zien zijn die door de onderzoekers toegelicht worden.
 5. Patiëntdemonstratie.

De sprekers zijn zorgvuldig geselecteerd op hun deskundigheid en authenticiteit. Zoals gebruikelijk is er naast kennisoverdracht voldoende tijd in het programma gereserveerd voor interactie tussen deelnemers aan dit symposium. Na afloop van het wetenschappelijk programma wordt de deelnemer uitgenodigd voor een informeel gezellig samen zijn en het gezamenlijk diner.

Ik kom al sinds het begin met plezier. Top locatie en altijd interessante onderwerpen!

In 2018

- plaats voor maximaal 300 bezoekers

- een volle dag met interessante sprekers

- Early Bird korting tot 10 oktober 2018 van € 20,-

- ook dit jaar weer praatjes door jonge onderzoekers

- betaal weer met iDEAL: veilig, snel, en eenvoudig online!

- studenten en AIOS betalen slechts € 100,-

Registreer nu!

Over de Surinamedag

Het Geneeskundig Genootschap Den Haag en omstreken heeft als doelstelling om de deskundigheid van medici, tandartsen en apothekers te bevorderen. In het kader van deze doelstelling wordt jaarlijks een landelijk thema-gebonden symposium georganiseerd: de Surinamedag.

Unieke Gadget

Registreer nu en ontvang een unieke gadget.

Laatste Tweets